2019 жылдың 7 қарашасында Алматы сән және дизайн колледжінде аспаздардың онкүндігіне арналған арнайы пәндердің оқытушысы Г.Д.Көкімбекова және кәсіптік мектептің шеберлері Эсифидис А.В., Мулдыбекова Е., 18-5 топ студенттерімен бірге Айдархан И.О., Болатхан Н., Рамазанова Ж., Сургургалиев К., Даулетхан Д., 19-2 Абдреш А., Оңалбай Ж., Орынбасаров Н., Орынбек А., 19-3 Алимова Д., Анкудинова А., Белалова К. ғылыми көрсетті «қазақтың ұлттық тағамдарын жңңашаландиру» тақырыбындағы проспект, онда кәсіпорынның мамандары, Қазақстан Республикасының рестораторлар клубының негізін қалаушы Юсупова З. М., тамақтандыру компаниясының директоры А.Малютин, жылдам тамақтану желісінің директоры Бауырса А. Төребек.

Студенттер “Қазыдан домбыра”,”Асқабақтағы қуырдақ”,” “Қазақша салат”, “Қазыдан салат”,”Фаршталған қарта”, “Чак-чактан Тайқазан”, глазурленген жент “Шоколадтағы жент”.  глазурімен жылтыратылды. ғылыми жоба ұлттық қазақы дәмді сақтайтын және ғылыми жобалардың әдіснамалық дамуын қамтамасыз ететін заманауи ұлттық презентациямен тағамдарды көрсетті.

Берілген материалды кез-келген адам көре алады, заманауи қазақ ұлттық тағамдарының дәмін татып көре алады. МЕРЗІМДІ тамақтандыру, сұрақ қойып, жұмыс өз бағаларын беруде. Клубтың негізін қалаушы ҚР Юсупов ZM тамақтану мәзірінде тағамдарды деректер ауқымын ұсынды мейрамханалардың

AKMiD студенттері мен оқытушылары көрермендер мен көрермендер ретінде шақырылды.

Біздің студенттердің шедеврлері

  • “Қазыдан домбыра”
  • “Асқабақтағы қуырдақ”,
  • “Қазыдан салат”,
  • “Фаршталған қарта”
  • Чак-чактан Тайқазан”, глазурленген жент”Шоколадтағы жент